Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα

Όμιλος Εταιρειών Κώστα Παπαέλληνα
Ο Οργανισμός (ΦΟΚ), ο οποίος δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Κύπρο, αποτελεί κορυφαίο εισαγωγέα, διανομέα και αποκλειστικό αντιπρόσωπο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, που κυμαίνονται από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, καλλυντικά και αρώματα, έως φαρμακευτικά προϊόντα, νοσοκομειακές, ιατρικές, οδοντιατρικές προμήθειες και μηχανήματα, καθώς και τοπογραφικά όργανα. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 1928 στη Λευκωσία και λειτούργησε για πολλά χρόνια ως C. A. Papaellinas & Co., υπό την επωνυμία του ιδρυτή του Κώστα Α. Παπαέλληνα. Το 1952 τον διαδέχθηκε ο Cyprus Pharmaceutical Organization Limited, εν συντομία CPO, που είναι η κύρια εμπορική εταιρεία του Ομίλου σήμερα.

Κωνσταντίνος Χατζηαθανασίου ΕΠΕ

Όμιλος Εταιρειών Κώστα Παπαέλληνας
Η εταιρεία Κωνσταντίνος Χατζηαθανασίου Ε.Π.Ε, είναι η νεότερη ένταξη εταιρίας στον Όμιλο Εταιρειών Κώστα Παπαέλληνα (2016). Η εταιρεία Χατζηαθανασίου, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής και διανομής τροφίμων στην Ελληνική αγορά, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ισχυρό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Από την ίδρυσή της στην Αθήνα το 1948, η εταιρεία στηρίχτηκε σε 3 βασικές αρχές για την ανάπτυξή της όσο σε επίπεδο retail, όσο και σε επίπεδο catering:
1) Διαρκής επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, 2) Αντιπροσώπευση διεθνών οίκων με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, και 3) Σεβασμός, χωρίς συμβιβασμούς σε καταναλωτές και συνεργάτες
Ο Όμιλός μας συνεχίζει να επενδύει επιτυχώς σε Ελλάδα και Κύπρο, προς τις στρατηγικά στοχοποιημένες κατηγορίες – όπως ήταν και παραμένει να είναι το τρόφιμο – και προς αξιόλογες εταιρείες του χώρου του εμπορίου.